L'equip de la Fundació

Direcció

Antoni Salvà Casanovas

Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1982) Diplome d'Université. Médicine geriatrique et gerontologie (1992) y Capacité National de Médecine (Gerontologie) (1992) per la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpellier. Màster de Gerontologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona (1999). Especialista en geriatria (1999).

És director de l'Institut de l'Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (2003 fins l'actualitat) i president del Consell Assessor Sociosanitari del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut (2007 fins l'actualitat).

Les seves línies de treball inclouen les politiques sanitàries i socials d'atenció a les persones grans i a les persones depenents, així com la recerca clínica i epidemiològica del principals problemes de les persones grans i especialment aquells relacionats amb les caigudes, la mobilitat, nutrició o la malaltia d'Alzheimer. Ha treballat a l'Hospital de Mataró (1984-1999), al centre Sociosaniatari Cabanellas del Consorci Sanitari del Maresme (1989-1999) i al Servei Català de la Salut, on va ser director del Programa "Vida als Anys" i cap de la divisió d'atenció sociosanitària (1999-2004). Ha estat director del Pla Director Sociosanitari del departament de Salut (2004-2007)

És Director del Màster d'Envelliment i Dependència i coordinador i professor del Màster de Gerontologia Clínica, ambdós de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat vicepresident de la Societat Catalano-Balear de Geriatria i Gerontologia (1996-2001). També ha estat editor en cap de la Revista Española de Geriatría y Gerontología (2004-2007). Es director de "El Año Gerontológico" i membre, entre d'altres, del comitè editorial de la "Revista Española de Geriatría y Gerontología" "Research and Practice in Alzheimer Disease" i de "Nutrition Health and Aging".

Antoni Salvà Casanovas

Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1982) Diplome d'Université. Médicine geriatrique et gerontologie (1992) y Capacité National de Médecine (Gerontologie) (1992) per la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpellier. Màster de Gerontologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona (1999). Especialista en geriatria (1999).

Veure biografia completa

Coordinació de projectes

Laura Fernández Maldonado

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona (1999), llicenciada per la Universitat Oberta de Catalunya (2004). En 2007 obté el D.E.A. del programa de doctorat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat estudis de postgrau recerca qualitativa (UAB). Des de 2008 posseeix la certificació de Master Trainer corresponent al Programa de Formació en Autocura de malalties cròniques de la Universidad de Stanford. L’any 2000 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, on treballa com a responsable de projectes. Ha dut a terme estudis diversos en àmbits com l’alfabetització en salut, la salut de la dona i malalties cròniques (TDAH, respiratòries, esclerosi múltiple), etc. Del 2004 al 2010 ha gestionat projectes internacionals de la Comissió Europea i beques internacionals. Així com dóna formació a professionals de la salut i pacients, amb programes com el Pacient Expert i Pacient Tutor.

Secretaria

Elisabet Masip Pesquer

Diplomada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat Pompeu Fabra (1998). Al 2007 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, on gestiona la secretaria acadèmica de projectes emblemàtics com la Universitat dels Pacients i programes formatius adreçats professionals sanitaris. Des de 2010 desenvolupa tasques de control de qualitat dels projectes digitals de la Fundació Laporte. Així mateix desenvolupa tasques de suport a la recerca i comunicació. Des de 2008 posseeix la certificació de Master Trainer corresponent al Programa de Formació en Autocura de malalties cròniques de la Universidad de Stanford.

Biblioteca presencial

Sara Aguilera Castro

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (1998-2000) i Llicenciada en Documentació (2003-2006) per la Universitat de Barcelona. Al 2000 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, on treballa com a responsable de la biblioteca presencial. És responsable i coordina el Servei d'obtenció de documents, donat que la Fundació Josep Laporte té la distinció de ser "centre DOCLINE®" de la National Library of Medicine. Entre 2001 i 2006 va organitzar els centres de documentació monogràfics presencials en reumatologia, gestió clínica, geriatria i gerontologia i salut de la dona. És especialista en fonts d'informació de ciències del salut, dóna formació en l'ús de bases de dades a profesionals de la salut i estudiants de tercer cicle.

M. Lluïsa Antón Guerrero

Documentalista especialitzada en l'àrea de ciències de la salut. Llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona (2005). Prèviament, cursa la Diplomatura en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Barcelona (1998). S'incorpora l'any 2004 a la Fundació Josep Laporte com a tècnica de catalogació. Actualment, també realitza cerques bibliogràfiques temàtiques a bases de dades especialitzades en ciències de la salut i ofereix els seus coneixements en les eines de gestió bibliogràfica i bases de dades mitjançant els cursos de formació que ofereix la Biblioteca Josep Laporte als metges, professors i alumnes de la Facultat de Medicina de la UAB.

Anna Sala Gómez

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona (2005), llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona (2007), va realitzar un postgrau en Propietat Intel·lectual a la Societat de la Informació a la Universitat Oberta de Catalunya en l’any 2008. El 2011 obté el Màster Universitari Oficial en Educació i Noves tecnologies per la Universitat Oberta de Catalunya. Al 2011 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte on treballa com a bibliotecària-documentalista en projectes com les Biblioteques Especialitzades Monogràfiques BeM), servei agregat de subscripcions i dóna suport en el Servei d’Obtenció de Documents.

Desenvolupament tecnològic

Enric Pineda i Traïd

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona (1999). Des del 2008 posseeix la certificació de Master Trainer corresponent al Programa de Formació en Autocura de malalties Cròniques de la Universitat de Stanford. S'incorpora a la Fundació Josep Laporte l'any 2000, on és responsable de desenvolupament tecnològic. Entre les seves tasques figuren el suport tecnològic a les tasques pròpies de la Fundació, així com la gestió dels seus recursos online. Ha donat formació per a professionals sanitaris en l'àmbit de l'ús d'eines per a la recerca d'informació en ciències de la salut, així com activitats divulgatives per a pacients i ciutadans.

Informació

Giovanna Gabriele Muñiz

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UCM, Diplomada en biblioteconomia i Documentació per la UB i Màster en Bioètica i dret per la UB. Posseeix el títol de suficiència investigadora en Recerca Científica per la UB desenvolupant el període de recerca doctoral al Departament de Sociologia i Anàlisi de les Organitzacions de la UB. Ha realitzat recerca pre-doctoral a la Università di Pisa (Itàlia) i seminaris d'especialització en "Public health" i "Health Policy Innovation" a Harvard. Des de 2008 posseeix la certifiació de Master Trainer corresponent al Programa de Formació en Autocuidatge de Malalties Cròniques de la Universitat de Stanford. El 2004 s'incorpora a la Fundació Josep Laporte, on treballa com a responsable d'informació i arquitectura del coneixement. Ha sigut responsable de Webpacientes, i des del 2006 de l'Àrea d'Informació i Documentació de la Universitat dels Pacients. Ha participat en grups estratègics de treball de la Comissió Europea, de la European Science Foundation i del ministeri de Sanitat. Ha publicat estudis en organització del coneixement i procés de cerca en webs de salut; necessitats informatives del paciant durant el procés patològic; i percepció multidisciplinar comparada de l'artritis reumatoide (estudi d'interès científic per la Societat Espanyola de Reumatologia el 2011).

Realitza assessorament en ètica, pacients i política sanitària. Imparteix conferències, cursos de formació en atenció a la malaltia crònica per a pacients i voluntaris, així com cursos de capacitació profesisonal per a professionals sanitaris en seguretat del pacient i gestió del risc sanitari.

Formació

Sergi Blancafort Alias

Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2012) i llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (1997). Ha realitzat estudis de postgrau en gestió de la formació (Universitat de Barcelona) i en gestió d'organitzacions no lucratives (Universitat Ramon Llull). Des de l'any 2008 té la certificació de Master Trainer del programa de formació en autocura de malalties cròniques de la Universitat de Stanford. Entre 1997 i 2004 va treballar a la indústria farmacèutica com a responsable del disseny de programes de formació dirigits a professionals de la recerca clínica. Entre 2004 i 2007 va ser director del Foro Español de Pacientes. Des de l'any 2004 treballa a la Fundació Josep Laporte com a responsable de l'àrea de formació.

Dades de contacte

Fundació Biblioteca Josep Laporte

C/ Sant Antoni M. Claret, 171, 3a planta
08041 Barcelona (Spain)

El Patronat

Segueix-nos al Social Media
© Fundació Biblioteca Josep Laporte, 2003-2012. Tots els drets reservats.
C/ Sant Antoni M. Claret 171, 3a planta. 08041 Barcelona (Spain). Tel: 93 433 5020. Correu-e: info.fbjl@uab.cat
ddd