Formació per a pacients i ciutadans

L’autocura responsable és un element clau en un nou model d’assistència sanitària que promou el rol fonamental que té el pacient en la gestió de la seva salut. Tanmateix, gran part de la població es troba amb dificultats relacionades amb l’adquisició d’estils de vida saludable, el seguiment dels tractaments i la gestió dels símptomes associats a una malaltia crònica.

La Fundació Josep Laporte desenvolupa, a través dels projectes de la Universitat dels Pacients i l'Itinerari de Navegació del Pacient amb Càncer, programes específics dirigits a pacients, cuidadors, familiars i voluntaris, i que están centrats en l’autocura responsable, la millora de la comunicació amb els professionals de la salut i la navegabilitat dels pacients durant el seu itinerari per el sistema sanitari:

 • Programa "Pacient Expert": Programa acreditat per la Universitat de Stanford (Estats Units) i centrat en l’adquisició d’habilitats per a la gestió de la malaltia crónica.
  Més informació Consultar document
 • Programa "Pacient Tutor": Programa acreditat per la Universitat de Stanford i centrat en l’adquisició d’habilitats per part del pacients crònics per impartir sessions de formació en autocura a altres persones afectades.
  Més informació
 • Programa "Pacient Especialista": Programa centrat en l’adquisició d’habilitats relacionades amb l’autocura d’una malaltia o condició de salut específica.
  Més informació
 • Programa "Voluntari Tutor": Programa dirigit a persones que persones que desenvolupen una tasca voluntària en centres hospitalaris o associacions de pacients, i centrat en l’adquisició d’habilitats per a la navegabilitat dels pacients per el sistema sanitari.
  Més informació

Per tenir més informació sobre aquesta àrea pot sol•licitar més informació omplint el següent formulari de contacte.

[+] Històric de projectes

Més informació

Per a més informació sobre l'àrea de formació de la Fundació Biblioteca Josep Laporte, fes servir el formulari següent:

Estic d'acord
El Patronat

Segueix-nos al Social Media
© Fundació Biblioteca Josep Laporte, 2003-2012. Tots els drets reservats.
C/ Sant Antoni M. Claret 171, 3a planta. 08041 Barcelona (Spain). Tel: 93 433 5020. Correu-e: info.fbjl@uab.cat
ddd